Okategoriserade

Startskottet för Bymella 2017!

Styrelsen i Utomhertens Bygdeförening har egentligen alltid punkten Bymella på dagordningen. På senaste mötet spikade vi datum för en upptaktsträff för Bymella 2017. Kan man verkligen säga upptaktsträff utanför idrottens värld? Kanske snarare en uppstartsträff!? Nåväl, onsdag första februari bestämde vi oss för.

Susan skulle sondera intresset via ett utskick per e-post men dagen innan mötet var det skralt med responsen och förväntningarna på uppslutning låga. Då jag, lite sen som vanligt, svängde upp mot Stenvallen var det förvånansvärt många bilar på parkeringen. Måste vara gympa på nedervåningen tänkte jag i mitt stilla sinne. Döm om min förvåning när dryga 30 personer vände blicken mot mig i dörren. Jisses, undrar just hur det blir med Saras hembakade fika? Knäpp första tanke men jag vet ju att det brukar vara så gott 🙂

Efter en kort presentationsrunda fick arrangörerna berätta kort vad de tänkt sig på årets Bymella. Några gamla godingar kommer som vanligt att finnas med. Bofara utställningsloge, loppisar & Nostalgicaféet bland annat. Annefors återkommer i årets program och Belsbo med Byss-Olles museum är nytt för mig åtminstone men lär ha varit med förr.  Dock pratades det också om ”stor-kanot”, undrar just vad det kan vara. Hällbo IF är med i år igen och förutom fjolårets premiärsucce, Bymellaloppet, kommer man ha aktiviteter på Stenvallen och Ankrace i Flugån. Finnfara tycks sjuda av liv och där kommer finnas flera programpunkter. Mer om dessa längre fram.

Förutom själva arrangemangen diskuterade vi sedan distribution av programblad, avtal & enkäter samt en del kring marknadsföring via hemsida och Facebook. Det är faktiskt en hel del som ska tänkas på och utföras.

Summa summarum en mycket trevlig kväll med massa positivitet och för er som undrar hur det blev med fikat kan jag meddela att vi delade broder- och systerligt och att det smakade toppen. Tack Sara!

//Björn Jonsing

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *